Opiekane filety w zalewie octowej
Filety posypać przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na gorącym oleju, na patelni. Następnie przygotować zalewę.
Zalewa:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- Duża łyżka soli
- Szczypta cukru
- Cebula
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- Pieprz
- 1 szklanka octu
- Duża łyżka soli
- Szczypta cukru
- Cebula
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- Pieprz
Wszystkie składniki zagotować.
Upieczone filety ułożyć w wazie lub w innym naczyniu i zalać przygotowaną zalewą.
Jeśli ktoś lubi bardzo kwaśne może dodać więcej octu.
Im dłużej będą w zalewie, tym będą smaczniejsze.
Moje już pływają w zalewie i czekają na pierwszą gwiazdkę :)
Fajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMniam,mniam :-) fileciki <3
OdpowiedzUsuńSpróbowałam! Pyszne! Pyszniutkie! Polecam! :)
OdpowiedzUsuńDominika ma w genach po Babci (kochanej ołmie) talent do gotowania <3
Wygląda i pewnie smakuje przepysznie :)
OdpowiedzUsuń